?

Kan man få klamydia i halsen?

Kvinne 19 . 15 Juni 2021
Spørsmål

Mistenker klamidya i halsen. Fikk sår hals (vond tå svelge) ca 3-4 dager etter sex med ny partner. Har liksom ingen andre symptomer. Kan det bryte ut så fort eller er det lite sannsynlig. Kan jeg sjekke dette hos legen? Vet dere om alle fastlegekontor kan sjekke? Har sjekket på sexogsamfunn før men har ikke sjekket etter korona og tror det er lettere hos fastlegen, men vet ikke om de har tilgang til journalene fra sexogsamfunn. Må jeg ha klamidya registrert på journalen fra før for å få sjekket hos legen eller må jeg be om utskrift av journal fra sexogsamfunn? Er bare skeptisk siden det er en familelege

Kvinne (19)
Fastlege svarer
Hei

Man tester ikke for klamydia i hals. Men det er aktuelt å få tatt en pinneprøve fra underlivet dersom det er mistanke om klamydiainfeksjon. Dersom man har symptomer fra halsen så er det aktuelt å teste for gonoré. Dette tas av lege med en pinneprøve fra halsen.

Ta gjerne kontakt med din fastlege. Det er lav terskel for å ta kontakt med din fastlege for en test. I utgangspunktet er det kun klamydia man screener for, men dersom det er økt risiko for smitte eller dersom du har symptomer kan det være aktuelt å vurdere andre tester. Her vil din fastlege kunne veilede deg. 

Fastlegen

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?